Därför ska du sitta och kissa

Det finns flera bättre skäl till att sitta och kissa än att bara undvika att blöta ned golvet eller toalettringen. Män kan nämligen minska risken för en rad olika sjukdomar och besvär – bara genom att sätta sig på toalettringen.

30 maj 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Kvinnor världen över är trötta på att behöva torka av våta toalettringar eller att fälla ned desamma eftersom den förra toabesökaren var en man. För det finns faktiskt mycket att vinna för alla om man sätter sig ned och klarar av sina behov!

Sätt dig ned

Om man har förträngningar i urinröret kommer kroppen få det svårt att tömma blåsan ordentligt, vilket ökar risken för senare besvär med prostatan.

En studie utförd av forskare vid Leiden University Medical Centre I Holland år 2014 fastslår att män med besvär från de nedre urinvägarna kan bli hjälpta om de sitter ned. Om de sitter ned och urinerar kan de göra det med ökad styrka och därmed kan de exempelvis undvika urinvägsinfektioner och besvär från prostatan.

När män står och kissar aktiveras en rad små muskler runt bäckenet och ländryggen som kan hindra fullständig urinering. Särskilt på offentliga toaletter då man kan vara nervös för att släppa väder kan man ha en tendens att spänna dessa små muskler.

Så sätt dig ned och njut av livet!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: