Därför ska du inte diska din tekopp

En gammal tekopp med bruna avlagringar ser inte direkt inbjudande ut, men istället för att försöka skrubba bort alla missfärgningar bör du vara rädd om dem.

9 december 2016 av Lasse Lyhne

Antioxidanter och te

Te innehåller massor av antioxidanter. En liten kopp svart te på 150 ml innehåller lika mycket nyttigheter som två äpplen eller 3,5 glas apelsinjuice.

Och te är faktiskt också en av de bästa källorna till antioxidanter för många av oss.

Det är framför allt de bitterämnen som finns i te som är nyttiga. Därför är det bra att låta tesilen vara kvar så länge som möjligt i koppen, så att teet får stå och dra.

Bitterämnena sätter sig emellertid också på insidan av tekoppen som mörka avlagringar ju längre teet får stå och dra i koppen.

Varje gång man häller kokande vatten i koppen löses en liten del av dessa avlagringar upp och tas upp i vattnet, vilket gör att teet blir ännu hälsosammare.

Denna tesort är nyttigast

Det finns antioxidanter i alla tesorter, men den mesta forskningen är gjord på svart, grönt och vitt te. Vitt te är nyttigast, följt av grönt och till slut svart te.

Antioxidanter är samlingsnamnet på en rad olika vitaminer, mineraler och andra mikronäringsämnen.

Deras uppgift är att stärka immunförsvaret och skydda mot en lång rad olika sjukdomar.

SUPERERBJUDANDE: Få en gps-klocka för halva priset!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många kilometer cykelpendlar du varje dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig