Därför sitter män på toaletten i evigheter

När din man tar med sig Ipaden in på toaletten så vet du säkert vad klockan är... Men vad är skälet till att män sitter på toaletten så länge?

18 november 2016 av Sofie Thomasen Rasmussen Foto: iStock

Det finns två typer av människor i världen: de som uträttar sina toalettbesök så snabbt som möjligt, och de som kan sitta i timmar på toaletten.

Studier visar att det främst är män som tillhör den sistnämnda kategorin. Men vad är det som gör att män gärna njuter så mycket inne i det ofta illaluktande rummet?

En norsk familjeterapeut säger till Expressen att svaret är enkelt: Frihet!

Alla människor har då och då behov av frihet och egentid, men när man har bildat familj så hamnar egentid ofta längst ned på listan med saker som prioriteras i vardagen.

Eftersom det oftast inte är acceptabelt att sova i gästrummet eller att tacka nej till svärföräldrarnas middagsbjudningar, så är toaletbesöket ett bra tillfälle att tillfredsställa behovet av frihet.

Att mannen förskansar sig inne på toaletten beror på att det inte finns någon som kan komma med invändningar mot hans behov av att gå på toaletten. Toaletten blir mannens fristad där han kan uppfylla sitt behov av egentid – och han slipper t.o.m. att höra det efteråt!

Män tar sig tid till egentid Även om män och kvinnor har lika stort behov av egentid, så är det ändå oftast män som uppfyller det.

Det beror på att män ofta är bättre på att ta sig tid för det, medan många kvinnor åsidosätter sitt behov av egentid för att hinna med att göra allt det de har planerat.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken träningsform föredrar du?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig