© PR

Därför är det hälsosamt att ha tatueringar

Har du tatueringar? Ja? Då är du kanske mer hälsosam än du tror!

6 juni 2016 av I FORM

Du är antaligen redan medveten om vilka negativa konsekvenser som kan följa med en tatuering. Men nu finns det kanske världens bästa ursäkt för att skaffa några.

En ny studie visar nämligen att kroppen, under tiden som den blir tatuerad, reagerar på samma sätt som om du tränar. Efter en timmes styrketräning blir musklerna trötta och ömma – det samma händer när du blir tatuerad.

Precis som ett par dagars träning stärker både muskler och immunförsvar så gäller det även för tatueringar. Efter att ha gjort några tatueringar kommer immunförsvaret nämligen att bli starkare och kroppen blir bättre på att bekämpa eventuella infektioner.

En viktig faktor är dock att det inte går att nöja sig med en tatuering om immunförsvaret ska stärkas.

Teamet bakom undersökningen upptäckte nämligen att immunförsvaret försvagas och stressnivån ökar i kroppen när du gör den första tatueringen. Men om man gör två eller flera i stället kommer kroppen att stärkas och i större utsträckning klara av att slå ned infektioner och bekämpa sjukdomar.

Det fick även forskarna till att dra slutsatsen att man genom att stressa kroppen två eller flera gånger förbättrar kroppens immunförsvar permanent.

Studien har enbart gjorts på 24 kvinnor och fem män så teamet bakom undersökningen kan inte helt garantera att ditt immunförsvar blir stärkt bara för att du gör mer än en tatuering. Men något tyder dock på att det finns ett samband.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: