Älskar du gin & tonic? Då kan du vara psykopat

Österrikiska forskare hävdar att vi bör vara på vår vakt om vi känner någon som älskar gin & tonic ...

11 oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det låter kanske märkligt men en österrikisk studie har upptäckt att det finns ett samband mellan att ha en förkärlek för bland annat gin & tonic och psykopatiska drag.

Studien

Vid Innsbruck University i Österrike har man undersökt sambandet mellan vissa livsmedel och personlighet. I två olika studier fick 1 000 försökspersoner först fylla i en lista där de skulle rangordna sin förkärlek för olika livsmedel. Därefter genomgick de ett personlighetstest, där de fick frågor om deras empati och sedan svarade på om de var eniga eller oeniga med uttryck som exempelvis ”jag njuter av att se personer lida".

Psykopater och bittra livsmedel

Resultatet visade att de som gillade bittra livsmedel som exempelvis gin, tonic, mörk choklad och kaffe, generellt hade fler psykopatiska drag än de som inte gillade dessa livsmedel.

Författaren till studien, Christina Sagioglou, förklarar resultaten med att vanliga människor är försiktiga av naturen när det gäller mat som smakar bittert, eftersom det är starkt förknippat med giftiga livsmedel. Personer med psykopatiska drag är däremot mer riskbenägna och lockas därför mer av just denna smak.

Åh, ljuva bitterhet!

I dag vet vi att det inte är någon större fara att dricka gin eller kaffe, men trots det skickar våra kroppar signaler till oss om att den inte vill ha denna smak. Det triggar alltså igång några mycket speciella känslor i kroppen när något smakar bittert.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: