5 överraskande hälsofördelar med att dricka vin

Visste du att vin både kan förebygga influensa och skydda dina ögon?

12 september 2016 av Anja Bruneskjold / I FORM

Vi ÄLSKAR verkligen när alkohol och socker får vara med på listan över saker som är bra för hälsan.

Det betyder naturligtvis inte att du ska hälla i dig massor, men det känns ändå inte så dumt att det FINNS hälsofördelar med både rött och vitt vin.

Förbättrar din hjärnfunktion Forskning har visat att vin har en positiv effekt på minnet speciellt hos äldre människor. Studierna visar bl a att vin kan minska risken för att drabbas av sjukdomar som Alzheimers och demens.

Stärker ditt immunförsvar Vin är generellt bra för ditt immunförsvar – kroppen älskar helt enkelt alla de antioxidanter som finns i vin. Dessutom har man hittat ett samband mellan vindrickare och mindre risk för sjukdomar som magsår och -cancer.

Skyddar dina ögon Studier visar att rödvin har en alldeles speciell effekt på dina ögon, då det hämmar tillväxten av överflödiga blodkärl i ögonen. Detta kan annars resultera i att du blir blind.

Stärker ditt skelett Vin ökar produktionen av östrogen, vilket bromsar förstörelsen av kroppens gamla benmassa, och detta gör i sin tur att ditt skelett håller sig starkare under längre tid.

Bra för hjärtat Vin är verkligen effektivt när det handlar om att minska risken för blodproppar. Det beror på det höga innehållet av antioxidanten resveratrol, som finns i skalet på röda druvor och som är känt för att skydda våra blodkärl. Det är alltså speciellt rödvin du ska välja om du vill minimera risken för blodproppar, stroke och hjärtinfarkt.

Läs också: Vill du behålla din vikt, eller vill du gå ned i vikt? Använd vår kaloriräknare och se hur många kalorier du behöver under en dag. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: