Cyklister på cykelvägar i stadsmiljö
© iStock

Sju irriterande typer av cyklister som du garanterat har mött

Om du inte själv tillhör denna typ av cyklister, så har du garanterat mött dem på cykelvägarna.

7 juni 2019 av Cecilie Dumanski

Cykelvägarna kan vara lite av en krigszon. Utrymmet är trångt och tiden är knapp. Därför skapar en del typer av cyklister lättare viss irritation. Här är några av de värsta.

Transportcyklisten

Jovisst är det praktiskt med en trehjulig transportcykel eftersom den kan rymma allt från barn, hund och partner till stora matkassar. Men med ditt snigeltempo blir du en bromskloss på cykelvägen som är omöjlig att passera.

Kompisparet

Visst kan det vara givande att diskutera situationen i världen på vägen hem. Men behöver ni spärra HELA cykelvägen för det?

Den ilskne

Vissa cyklister är enbart ute på cykelvägarna för att skrika åt andra.

Tävlingscyklisten

Tävlingscyklisten är i alla väder klädd i strama tajts, snabba brillor och en racercykelhjälm, och så är hen definitivt inte intresserad av att sänka farten oavsett vad som dyker upp på vägen framför. Om du vill slippa att bli vettskrämd av tävlingscyklistens intensiva ringklocka så bör du hålla dig borta från omkörningsfilen.

Pensionärscyklisten

När man kämpar för att hålla ett jämnt och bra tempo på cykelvägen och blir passerad av en belåtet leende pensionär som är ute och visar upp sin nya elcykel ...

Mobilprataren

Sluta skicka en massa sms till din partner när du cyklar. Du märker absolut inte vad som sker i trafiken – och det kan självklart vara farligt!

Sicksackaren

Cyklisten, som sicksackar sig fram mellan bilar och andra cyklister för att hinna fram först vid trafikljuset – och som ändå blir omkörd när det slår om till grönt …


Låt detta vara en uppmaning till alla cyklister om att använda ett sunt förnuft och ha respekt för varandra i trafiken – självklart med cykelhjälm på!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: