© Craft

Rätt klädd för vintercykling

Sommarens sköna cykelturer kan verka avlägsna den här tiden på året, men du behöver inte göra uppehåll och tappa formen för det. Med hjälp av dessa bra tips blir du bra rustad för vinterträningen.

11 januari 2019 av Thure Kjær & Jacob Teilmann

Rätt klädsel

Härliga cykelturer i milda temperaturer och kvällssol har ersatts av vind, regn och temperaturer runt nollan. Vintermörkret ställer höga krav på rätt klädsel.

1 Regnjacka i fickan 

Ha alltid med dig en tunn cykelregnjacka i fickan. Du kan använda den som extra klädlager i början tills du blir varm. Detsamma gäller om du tar en paus eller får punktering, eller om det plötsligt börjar regna eller snöa.

2 Lager på lager 

Klä dig i flera lager: en svettransporterande tröja innerst, sedan ett mellanlager i form av t.ex. ett värmande fleeceplagg och ytterst en jacka eller en väst som fungerar som regn- och vindskydd. Benen är hela tiden i rörelse och klarar sig oftast med ett par tjocka tajts – gärna med vindskydd framtill. Räkna med att det kan vara lite svalt de första minuterna innan du blir varm.

3 Överdrag 

Fötterna sitter fast i pedalerna och de blir snabbt kalla. Ett par tjocka skoöverdrag av neopren är oumbärliga. Om det är riktigt kallt någon dag så kan du tejpa över hålen på skorna och ta på dig tjocka yllestrumpor.

4 Handskar 

Om det är riktigt kallt ute så passar en så kallad hummerhandske med tre fingrar perfekt eftersom den både värmer och är rymlig. Ta ev. också på dig en tunn fingervante inuti. Tänk på att ytterhandsken måste vara vindtät.

5 Mössa/pannband 

Det försvinner en hel del kroppsvärme via huvudet. Håll det varmt med hjälp av en hjälmmössa eller ett pannband. Välj gärna en mössa med vindskydd framtill och på sidorna.

Bonustips: Fyll t.ex. en termos med varmt te och socker. Det gör att du kan hålla dig varm i början av cykelturen, samtidigt som teet inte fryser till is. 

Håll värmen med Aktiv Träning

Nu kan du hålla dig varm när du åker skidor, löper, cyklar, promenerar – eller gör något helt annat. Just nu kan du nämligen få Crafts snygga Performance Baselayer-set med byxor och tröja för BARA 99:50 kr. Setet är mjukt och tajt och passar perfekt som innersta lager när du är ute i kylan. Byxorna och den långärmade tröjan är dessutom designade så att du får bästa möjliga ventilation, komfort och rörelsefrihet. Just nu kan du få setet tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många motionslopp siktar du på att delta i under det här året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig