Kenny Belaey

Kenny Belaey utförde hoppet från 2 meters höjd ned på klippblocket två gånger. Andra gången var det nära att sluta illa för våghalsen, som tappade balansen vid landningen. 

© Emil Sollie/Red Bull Content Pool

Balanserar 984 meter över marken

Den belgiske mtb-cyklisten Kenny Belaey är knappast höjdrädd. Hans senaste stunttrick utförde han på en 1 m2 stor sten på 1 000 meters höjd.

7 december 2017 av Redaktionen

Kenny Belaey hoppar ner på klippblocket Kjeragbolten

I 10 år hade Kenny Belaey haft en dröm om att hoppa ner från ett visst ställe med sin trialcykel: klippblocket Kjeragbolten som ligger fastklämt mellan två klippsidor vid Lysefjorden i Norge. I somras, efter många timmars vandring med cykeln på ryggen, förverk­ligades till slut hans dröm. Belaey samlade mod till sig och landade säkert efter sitt första hopp på 2 meter ned till klippblocket. När han försökte en andra gång höll det däremot på att gå riktigt illa. Han var nära att tappa balansen när han landade på det hala klippblocket, men som tur var hann han sätta ner en fot och snabbt återfå balansen.

Det var inte första gången som den 34-årige belgaren gjort ett halsbrytande stunttrick på hög höjd med en cykel. 2015 körde han med sin mountainbike på en 18 meter lång och endast 5 cm bred lina 112 meter upp i luften i La Plagne i franska Alperna. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: