Produktinfo: Mtb-handske av softshell och syntetläder. Två pekskärmsfingrar. Höger- resp. vänsteranpassad i grönt/blått. Stl XS–XL.

Tåliga mountainbikehandskar

Norröna Fjorå Flex 2 är ett par genomtänkta mtb-handskar som ger maximal greppsäkerhet och skydd under rundor i blöta och kyliga förhållanden.

30 augusti 2013

## Norröna Fjorå Flex2 gloves | |

Slutsats: Fjorå Flex 2 är ett par genomtänkta mtb-handskar som ger maximal greppsäkerhet och skydd under rundor i blöta och kyliga förhållanden. Handskarna har också flera smarta detaljer som pekskärmsfingrar och kardborrband. Men de är dyra!

Pris: 600 kr

www.norrona.com

Under höstens fartfyllda mtb-rundor är det lätt att framhjulet slinter när spåren är blöta och leriga. Den risken minskar om man håller hårt i styret.

Fjorå Flex 2 Gloves är ett par tåliga mtb-handskar med ett klibbigt material på handflatan och på insidan av fingrarna som ger utmärkt grepp runt cykelstyret. Två av fingertopparna är försedda med friktionsgummi, vilket underlättar när man har mobilen med sig. Mellan fingrarna finns en lätt och luftig nätväv som släpper igenom svetten mycket effektivt.

Passformen tillgodoses med ett kardborrband som även kan öppnas för att öka ventilationen ytterligare. Två minusposter finns dock: skaftet är lite för kort och priset är lite för högt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: