Stort test av minipumpar och multiverktyg

Ett bra multiverktyg och en solid cykelpump i miniformat är helt enkelt oumbärligt att ha om man t.ex. får punktering på däcket eller om kedjan går av. Vi har gått igenom utbudet på marknaden och testat 26 produkter som kan spara in en dyr taxiresa.

1 juni 2015 av Martin Kreutzer

Cykelturen kan snabbt förvandlas till en mardröm om man får punktering eller om en skruv plötsligt lossnar. Men om man har med sig en smidig, bra minipump och ett praktiskt multiverktyg går de flesta problem att lösa. Vårt stora test avslöjar dock att det finns stora skillnader mellan de cykelprylar som finns i sportbutikerna.

Det finns t.ex. minipumpar som inte alls klarar av att fylla racerdäcken med ett tillräckligt högt tryck, och pumpar som är otillräckliga när det gäller att fylla mtb-däcken med luft så att de blir farbara. Dessutom visar testet att det finns såväl ergonomiskt väldesignade pumpar som rena nitlotterna. Det gäller därför att välja pump med omsorg.

Detsamma gäller multiverktygen där handhavandet varierar stort mellan modellerna; i vissa fall är t.ex. kedjebrytaren helt oanvändbar. Ofta står valet mellan låg vikt och bra funktion, men de bästa cykelprylarna lyckas trots allt kombinera de egenskaperna.

Hitta ditt nya cykelverktyg och en ny cykelpump

Ladda ned pdf:n nedan och se vårt stora test med 14 mini-cykelpumpar och 12 multiverktyg.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: