Produktinfo: Skoöverdrag av ett vattentätt material med tejpade sömmar. Reflexer runt om. Kardborreband på två ställen. Finns i fem olika storlekar.

Skoöverdrag för cyklister med smart låssystem

Vindar och regnskurar kan snabbt göra att man fryser om fötterna under cykelturen. Då kan det behövas ett par tunna, åtsittande och vattenavvisande skoöverdrag.

## Endura Luminite Overshoes | |

Slutsats: Slitstyrkan är utmärkt liksom vattenskyddet. Den bästa detaljen är dock det genomtänkta låssystemet som underlättar av- och påtagandet.

Pris: 289 kr.

www.cyclecomponents.com

Materialet är rätt töjbart och det gör att det är lätt att ta på överdragen utanpå skorna. Och låssystemet är enligt vår erfarenhet ett genidrag som underlättar ännu mer att få på och av överdragen.

De kan nämligen öppnas upp helt tack vare de kardborreband som finns både i hälen och vid fotvalvet. Det gör att foten snabbt kan stoppas in.

Kardborrebandet gör också att det är lätt att anpassa passformen så att överdragen kan användas både på landsvägs- och mtb-skor.

En annan bra detalj är de kraftiga kevlarförstärkningarna vid hälen, tårna och under fotvalvet. Materialet är nästan outslitligt vilket borgar för en lång livslängd.

Överdragen är inte speciellt varma vilket gör att de passar bäst i temperaturer mellan 5–15 plusgrader.

När det regnade som mest under testrundorna visade sig också det töjbara materialet vara helt vattentätt. Och det gäller även de tejpade sömmarna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tänker du på att konsumera hållbart när du köper träningskläder och prylar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: