Produktinfo Vattentät cykellampa med integrerat, uppladdningsbart batteri. Två ljusstyrkor. Batteritid på upp till 8 timmar. Vikt: 300 gram.

Robust lyse på cykeln

Enkel, men välfungerande cykellampa från Philips lyser upp vägen effektivt.

17 februari 2012

Philips LED Bike Light | |

Upplevelse: Effektiv cykellampa som ger en bred och stark ljuskägla.

Kvalitet: Enkel och robust lampa. Dock lite tung och ostadig på styret.

Prisvärd: Lampan är dyr, men också mycket hållbar.

Slutsats: Det här handlar om en robust lampa som med en bred, stark ljuskägla passar perfekt till pendling eller vinterträning på racercykeln. Lampan är tung och lätt att montera på styret, men den är inte riktigt anpassad för att användas i ojämn terräng.

Pris:1000 kr.

www.philips.se

Philips är inte kända för att tillverka cykelprylar, men med deras nya serie med cykellampor gör de en mycket intressant entré i kategorin.

Lampan lyser helt enkelt upp perfekt. Ljusstyrkan är angiven till 270 lumen, men tack vara sin breda ljuskägla, sin jämna fördelning av ljuset och sin goda färgåtergivning så lyser lampan bättre än många andra lampor med en högre ljusstyrka. Lampan passar bra till såväl cykelpendlare som till dem som tränar på racercykeln under vintern.

Vi har också testat den på mountainbiken i skogen, och även om ljuset är tillräckligt bra så håller inte fästet på styret måttet. Själva lampan verkar dock hållbar. Vi har testat den både i regnväder och genom att tappa den i marken utan att ljuset påverkats.

Lätt att montera

Lampan monteras enkelt på styret med en fingerskruv. Lampan sitter bra, men kan hoppa lite om underlaget är ojämnt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tänker du på att konsumera hållbart när du köper träningskläder och prylar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: