Produktinfo Pedaler med inbyggd wattmätare (Look-pedal). Systemet är kompatibelt med Polar CS600, CS600X och CS500 och använder WIND-tekniken, känd från Polars breda produktserie. Olika paketpriser.

Kraftmätare i pedalerna

Polar har vidareutvecklat wattmätningen med genomtänkta och smarta mätpedaler som lätt kan monteras på cykeln. Dessvärre är priset fortfarande mycket högt.

Polar Kéo Power Pedals | |

Funktion: Systemet är utmärkt, men passar till få av Polars produkter.

Kvalitet: Verkar gediget. Sitter väl skyddat, så man behöver inte oroa sig.

Prisvärd: Fortfarande lite dyrt. Vi hade hoppats på ett bättre (lägre!) pris.

Slutsats: På användarnivå utmärker sig Kéo genom att vara lätt att använda. Funktionsmässigt får man reda på all rolig och användbar information som behövs för att man ska kunna träna målinriktat. Priset är för högt, men systemet kan också användas på fl era cyklar.

Pris: 15 000 - 18 000 kr.

www.polarpuls.com

Det här är en spännande nyhet för alla prylnördar inom cykelsporten: pedaler med inbyggd wattmätare! Polar är först ut med konceptet i form av Kéo Power Pedals (Garmin har också något liknande på gång). Det var med en viss spänning och förväntan som vi gav oss i kast med att testköra Kéo-systemet.

Ingen av oss blev heller besviken. För hittills har wattmätarna varit synonyma med avancerade och extremt dyra system, som antingen ska fästas i vevpartiet eller i hjulet. Det har också inneburit att det bara varit proffs och riktigt ambitiösa cyklister som använt sig av wattmätarna.

Men med Kéo Power Pedals är det lika lätt att montera systemet på cykeln som det är att byta pedaler. För oss tog det endast ett par minuter att få systemet på plats. Och som en bonus kan pedalerna flyttas till en annan cykel utan att det krävs någon kalibrering. Smart!

Polar har samarbetat med Look i utvecklingen av pedalerna, och själva wattmätarenheten består av en ”elektrisk kärna” inbyggd i varje pedal. Kärnan innehåller åtta sensorer som utför mätningarna. Själva sändarenheten sitter på motsatt sida av pedalarmen. Systemet sätts på och stängs av med en knapp på den ena enheten. Systemet kalibreras automatiskt på fem sekunder. I övrigt är det bara att börja trampa och avläsa all datainformation i form av total wattoutput, högervänsterbalans i procent samt kadens.

Det är mycket motiverande när man cyklar, och även om vi upplevde en mindre försening från rörelse till registrering på datorn, så var det inget som irriterade. Efter träningspassen kan ansträngningen avläsas och analyseras med hjälp av Polars träningsmjukvara. Vi förde snabbt och lätt över dagens data från cykeldatorn. Återigen enkelt och mycket motiverande om man vill träna målinriktat.

Även om det här är en dyr leksak, så kan träningspassen bli mer specifika. Dessvärre är det fortfarande bara några få av Polars produkter som systemet fungerar till. Vi saknar till exempel multisportklockan RCX5, som säkert skulle kunna göra triathleterna köpbenägna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: