Speciella funktioner Spårning i realtid, väderprognos mm.

Världens bästa cykeldator

Sätter en ny standard för vad en cykeldator kan – och vad den kostar.

19 november 2014

## Garmin edge 1000 | |

Plus: Världens bästa cykeldator.

Minus: Stor och extremt dyr.

Pris: 5 599 kr

Slutsats: En på alla sätt utmärkt cykeldator som imponerar över hela linjen: funktion, design, snabbhet och pris. Den är rätt så skrymmande på styret, vilket inte är optimalt om man vill viktoptimera sin racercykel.

www.garmin.com

Med samma karta som gps:en i bilen, wifi, blåtand, möjlighet att spåra i realtid och att tävla virtuellt mot kompisar mm. är nya Edge 1000 nästan fulländad funktionellt. Det är marknadens klart dyraste, mest avancerade och som tur är också bästa dator. För trots ett otal funktioner – man kan tom. se aktuell växel om man använder en elektronisk växelgrupp! – så är den också lätt att navigera i och ställa in.

Allt ifrån pulsmätare till kadensmätare medföljer, och via en enkel sökfunktion kan dessa snabbt kopplas på. Därefter kan skärmen ställas in så att den visar exakt det man vill se, och man kan bläddra mellan sidorna på den tryckkänsliga skärmen. Detta görs supersnabbt eftersom processorn också är rejält upphottad. Antalet funktioner imponerar även om man efter ett tag märker att alla inte behövs.

Om man redan har Edge 510 eller 810 kan man därför strunta i den här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: