Produktinfo Cykel-gps med pekskärm. Nya kartmaterial kan sättas in med SD-kort. 15 timmars batteritid. Vikt: 98 gram. Ansluts till pc eller Mac via usb-sladd.

Suverän cykeldator

Garmin Edge 800 är en suverän cykeldator som visar vägen och ger ny träningsmotivation samt kan kompletteras med funktionella tillbehör. Det enkla handhavandet och snabba igångsättandet gör att den passar både till motionärer och erfarna.

## Garmin Edge 800 | |

Funktion: Massor av funktioner och bra, intuitivt handhavande.

Kvalitet: Inget att anmärka på, vilket också gäller designen.

Prisvärd: 4 500 kr kostar den modell vi har testat. Det är inte billigt.

Slutsats: Den är dyr, men den gör också att det blir roligare och effektivare att cykla. Utan tvekan är det marknadens bästa cykeldator för både motionärer och cykelentusiaster. Jämfört med föregångaren Edge 705 är den enklare att använda och skärmen är bättre.

Pris: 4 000 – 4 500 kr.

www.garmin.se

Garmin Edge 800

Vi har tidigare delat ut höga betyg till Garmins gps-klockor eftersom de är bra och solida träningsverktyg. Hittills har det dock saknats en dimension, nämligen en lika snygg design som t.ex. kännetecknar Apples och Samsungs mobiltelefoner. Det har Garmin ändrat på nu. För med cykeldatorn Edge 800 har Garmin lyckats kombinera ett funktionellt träningsverktyg med en snygg och smidig design.

Först och främst delar vi ut pluspoäng för den stora och tydliga skärmen som också fungerar som en pekskärm. Det innebär att det räcker med att trycka lätt på skärmen för att datorn ska reagera. Det är en stor fördel eftersom det gör handhavandet både enkelt och intuitivt. Utan handskar fungerar det helt perfekt, men även med förhållandevis tjocka vintercykelhandskar så fungerar det bra att navigera runt i funktionerna.

På skärmen kan du välja att få se en massa siffror som beskriver din träning. T.ex. puls, hastighet, tillryggalagd distans, temperatur och hur många höjdmeter du har kört. Ja, du kan även se hur många procent stigningen är som du cyklar uppför via den barometriska höjdmätaren som finns inbyggd. Eller så kan du se på skärmen när du kör ikapp med en virtuell träningskompis.

Kompisen kan antingen köra efter en förprogrammerad tid eller följa en av dina tidigare cykelrundor. Om du t.ex. kör en rundbana kan du programmera den virtuella kompisen till att köra som du gjorde sist du var ute på rundan.

Avslutningsvis kan du använda skärmen till att navigera på samma sätt som du gör när du kör bil. Mata in färdvägen och följ sedan de tydliga anvisningarna på skärmen. Du kan självklart också välja vilken typ av väg du vill cykla på: landsväg, grusväg och så vidare. Det är en användbar funktion som gör det lätt att hitta nya spännande rundor i stället för att man alltid kör samma sträckor.

Med hjälp av navigeringsfunktionen kan du också följa andras rundor. Ska du cykla i ett nytt område kan du, via Garmins träningswebbsida Garmin Connect, ladda ned andras rundor och följa dem.

Det enda negativa är priset. Den billigaste modellen håller inte riktigt måttet eftersom den saknar pulsbälte och karta. Det kostar 4 500 kr för att få med en karta över Europa inkl. puls- och kadensmätare.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: