Produktinfo Cykeldator med gps och medföljande pulssensor och laddare. Vikt: 156 gram. Batteritid (tillv. info): 12 timmar.

Storbildsskärm på cykelstyret

En ny gps-baserad cykeldator imponerar med en stor pekvänlig skärm som bl.a. kan visa alternativa rundor. Den avancerade prylen är rätt dyr och passar bäst till seriösa motionärer.

## Mio Cyclo 305 HC | |

Funktion: Det är lätt att använda alla funktioner och navigera i menyerna.

Kvalitet: Gedigen och tålig konstruktion som verkar hållbar.

Prisvärd: Inte den billigaste modellen på marknaden, men ett bra val i prisklassen.

Slutsats: Mio är en bra cykeldator med gps och en värdig konkurrent till de stora aktörerna i branschen. Särskilt detaljer som alternativa sträckor och en stor skärm höjer betyget. Storleken och det faktum att skärmen kan vara svår att avläsa ibland, drar dock ned betyget.

Pris: 3 259 kr kr.

www.mio.com

Mio Cyclo 305 HC

Det dyker upp allt fler cykeldatorer med inbyggd gps på marknaden. Det är en positiv utveckling eftersom det annars bara finns Garmin att välja på i den kategorin. Nu är det Mio som börjat konkurrera på allvar med den amerikanska giganten. Mio erbjuder en av de största skärmar vi har sett på en cykeldator. Dessutom har den flera smarta funktioner.

När man cyklar gör den stora färgskärmen att man kan hålla koll på en massa olika information samtidigt. De olika menyerna kan också anpassas så att de visar precis det man vill. Skärmen saknar lite kontrast när man ska avläsa siffror, men kartfunktionen är bra och överskådlig. Och det är viktigt eftersom en av Mios mest utmärkande lösningar är ”surprise me”-funktionen, som letar upp alternativa sträckor baserat på tid, runda eller distans! Det är ett smart sätt att göra träningen mer inspirerande!

Tretumsskärmen är stor och hela enheten tar således mycket plats på en racercykel – det är viktigt att tänka på innan man eventuellt bestämmer sig för att köpa den.

För den är inte billig. Med ett cirkapris på 3 000 kronor så är det en modell för kräsna entusiaster. Mio liknar på många sätt en mobiltelefon. Alla funktioner styrs via pekskärmen och det finns bara en knapp längst ned (som i en Iphone). Med hjälp av den kan man spara, välja träningspass och mycket annat.

Datorn är mycket lätt att ställa in och använda, även om det är lite omständligt i början. En svaghet är t.ex. att man måste mata in tid och datum, när alla andra gpsenheter nuförtiden klarar det så snart de får kontakt med en satellit. Detta är dock inte hela världen eftersom inställningarna i stort sett är lätta att göra och skärmen reagerar så snart man nuddar den. Ett litet irritationsmoment är dock att programmet där all träning kan registreras inte understöds av alla webbläsare. Det uppdateras dock fortlöpande vilket vi uppskattar eftersom träningssajten fungerar bra.

Mios styrka och svaghet är storleken. Skärmen är betydligt större än t.ex. Garmin Edge 800, men själva enheten är också 50 procent större – så den tar plats!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: