Produktinfo: Gps-baserad cykeldator med batteritid på upp till 20 timmar. 510 har, till skillnad från föregångaren, en tryckkänslig pekskärm i färg. Finns även utan pulsbälte och kadensmätare.

Social cykeldator

Garmin Edge 510 är en lyckad uppdatering av en bra produkt, och den har ett par äss i ärmen.

## Garmin Edge 510 | |

Funktion: Avancerad cykeldator som innehåller nästan allt som behövs.

Kvalitet: Trots alla funktioner är den lätt att använda.

Prisvärd: Priset är högt, men motsvarar såväl kvalitet som funktionalitet.

Slutsats: En av marknadens mest avancerade cykeldatorer vars pris avspeglar kvaliteten. Den har flera funktioner för kräsna och krävande cykelentusiaster, men den riktar sig med sina sociala funktioner och enkla handhavande, också till vanliga motionärer.

Pris: 3 495 kr

www.garmin.com

Garmin Edge 510 är ett bra exempel på hur en funktionell cykeldator ska vara.

Skärmen är tryckkänslig och det finns bara två knappar som sitter längst ned på den robusta och genomtänkta enheten.

Datorn visar vägen (utan kartbild) och den 2,2 tum stora skärmen kan ställas in så att den ger den information som man vill ha. Man kan t.ex få reda på hastighet, puls, stigningsprocent och kadens medan man cyklar.

Allt detta kunde man också få reda på med föregångaren, Edge 500. I den här nya modellen går allt bara så mycket snabbare.

En nyhet är att den kan anslutas till mobilen (Apple eller Android) via Bluetooth, så att all information från datorn skickas till din telefon, som i sin tur skickar det vidare.

Det gör att dina kompisar kan följa dig på Garmin Connect eller Facebook. De kan se var du är och ev. möta dig. Tekniken är lätt att använda och att komma igång med.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: