PRODUKTINFO: Trådlös cykeldator med hastighet, maxfart, genomsnittsfart, distans, tid, åktid och total distans. Vattentät. Integrerad tryckknapp i displayen. 18 gram.

Marknadens minsta

Cykeldatorn MINI free visar tydligt att det inte alltid är storleken som är avgörande.

O-Synce MINIfree | |

Funktion: Inställningarna är krångliga men ute på vägen är datorn lättskött.

Kvalitet: Varken den lilla hållaren eller ekermagneten imponerar.

Prisvärd: Vill man ha en praktisk cykeldator kan MINI free vara ett alternativ.

Slutsats: Fräck, liten cykeldator som på ett smidigt sätt förmedlar den viktigaste informationen när man cyklar. Små skönhetsfl äckar drar ned den samlade bedömningen, men förändrar inte att MINI free är en smart liten pryl för dem som inte vill använda gps m.m.

Pris: 399 kr (trådlös)

www.o-synce.com

MINI free lever upp till namnet. Den är verkligen liten! Men det hindrar inte att cykeldatorn fungerar som den ska. Några enkla tryck på skärmen räcker för att navigera genom alla grundfunktioner som man har behov av under sin dagliga träningsrunda. Man bör dock vara beredd på att inställningarna är rätt krångliga.

Grundinställningarna görs t.ex. med en penna på baksidan, vilket gör att det är svårt att se vad som händer framme på skärmen. Irriterande. När datorn sitter på plats i hållaren och den onödigt klumpiga ekermagneten är placerad på framhjulet, är dock besväret snabbt glömt. Ute på vägen imponerar nämligen cykeldatorn genom ett intuitivt handhavande och en trådlös förbindelse, som inte tappade kontakten en enda gång. Dessutom är den snygg, eftersom den är så liten och diskret på styret och har en stilren design utan knappar.

En nackdel, som visar att MINI free skulle kunna få högre poäng om det rättas till, är att det saknas energisparläge. Enligt manualen bör man ta bort datorn när cykeln inte används.

  • MINI free visas här i sin naturliga storlek. Den finns både med sladd och i en trådlös version.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: