Fakta: Cykeldator med gps. Kompatibel med blåtand, watt- och kadensmätare.

Lovande cykeltakter från Polar

Polar V650 är en ny cykeldator som visar fina takter, men den når f.n. inte upp till Garmins nivå.

## Polar V650 | |

Plus: Bra skärm, konkurrenskraftigt pris och mycket enkel att hantera.

Minus: Saknar vissa funktioner.

Pris: 2 699 kr.

Slutsats: Polar V650 har ett rimligt pris och kan bli ett fynd inom kategorin med cykeldatorer, men som den är nu saknas ett par viktiga funktioner: bl.a. karta och möjlighet att kommunicera med mobilen.

www.polar.com

Polars nya cykeldator är efterlängtad. Den visar prov på fina takter, men upp till Garmins nivå har inte Polar nått ännu.

Den goda nyheten först: cykeldatorn är enkel att hantera och har en tydlig skärm. Till skillnad från Garmins cykeldatorer finns det bara en knapp på framsidan, och det är bra. Ett enda tryck markerar varvtiden och om man håller knappen intryckt så startar eller stannar man tiden. Det går inte att göra fel. Även pulsfunktionerna är suveräna. Den grafiska framställningen av hur lång tid man har befunnit sig i de olika pulszonerna är inspirerande och gör att man vill ta i lite extra.

De områden där Polars cykeldator uppvisar brister är navigationen och smartfunktionerna. V650 har ingen karta och kan inte användas för att hitta rätt väg. Den kan heller inte synkroniseras med mobilen, och man kan alltså inte avläsa sms-meddelanden på den eller t.ex. få väderprognoser som man kan få i Garmins cykeldatorer (det ska dock komma i en mjukvaruuppdatering i höst). Polar ligger dock bra till prismässigt. Den kostar bara ca hälften av Garmins bästa modell.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: