Fakta: Gps-cykeldator som visar hastig­het och distans samt puls och kadens (extra till­behör). Mobilanslutning via bluetooth.

Liten men snabb gps

Garmin Edge 25 är en minidator proppad med avancerade funktioner. Den är ett riktigt litet hårdvarumonster.

## Garmin Edge 25 | |

Plus: Bra storlek, många funktioner.

Minus: Små siffror på skärmen.

Slutsats: Edge 25 är ett litet men urstarkt kraftpaket. Den innehåller otroligt många funktioner för att vara så pass liten. Om man står ut med de små siffrorna på skärmen är det en utmärkt cykeldator till ett mycket bra pris.

Pris: 1 699 kr (1 999 kr med puls)

www.garmin.com

Vi anar ett trendbrott. Efter att cykeldatorerna de senaste åren har blivit större och större och fått allt mer avancerade skärmar, tyder nu mycket på att det går åt motsatt håll. Tidigare i år lanserade Lezyne det som då var världens minsta gps-dator, och nu lanserar Garmin två helt nya minidatorer: Edge 20 och Edge 25. Den sistnämnda testar vi här.

Bägge datorerna har en rad välfungerande och grundläggande funktioner och kan visa upp till tre rader på skärmen åt gången. Det fungerar utmärkt, även om siffrorna inte blir så stora när det visas tre rader samtidigt på skärmen. Datorerna har också flera bra navigeringsfunktioner. Bl.a. kan man följa sin runda som man har laddat ned på förhand via Garmin Connect och på skärmen ser man när man ska svänga osv. Även detta fungerar bra.

Dessutom kan man se olika segment i realtid, dvs. man kan tävla med sig själv på utvalda partier under träningsrundan. Datorerna är dock bara kompatibla med Garmins eget segment – och inte med t.ex. Stravas. Efter träningspassen kan man föra över data till Garmin Connect eller till Strava.

Datorerna är mycket tillförlitliga och använder sig inte bara av gps, utan också av det ryska Glonass-systemet som i kombination ökar precisionen i t.ex. skog och raviner. Mest imponerande är dock Edge 25:s alla avancerade funktioner som tillsammans gör den till ett litet hårdvarumonster.

Om du har en smart mobil kan du trådlöst utbyta data med mobilen och läsa inkommande sms på den lilla skärmen. Datorn är även kompatibel med Ant+-standarden, vilket gör att man kan använda ett pulsbälte och en hastighets-/kadensmätare tillsammans med gps:en.

Funktionsmässigt liknar den många större och dyrare Garminmodeller. Edge 25 är en avancerad och bra dator som tar liten plats på cykeln.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: