Produktinfo Höjdmätare, termometer, individuellt anpassad skärm, konfiguration.

Enkel cykeldator

En avancerad cykeldator behöver varken vara stor eller kosta skjortan. VDO imponerade på oss med många bra funktioner som t.ex. höjdmätare, puls och en justerbar skärm.

## VDO MC 2.0 WL | |

Slutsats: Många avancarade funktioner för pengarna! Det tar dock lite tid att lära sig hur man ska navigera i funktionerna och man behöver ha falkögon för att kunna läsa på skärmen. Men funktionerna är bra.

Pris: 820 kr.

www.vdocyclecomputer.com

Den här datorn är ett bevis på att avancerade cykeldatorer inte behöver kosta en förmögenhet. Den har massor av proffsiga funktioner och det finns möjlighet att köpa till extra tillbehör som inte kostar skjortan. Här är godbitarna: höjdmätare, modifierbar skärm och termometer. Det finns även möjlighet att köpa till en pulsmätare som komplement till alla de andra användbara funktionerna.

Grundinställningarna är lite krångliga att göra eftersom det inte syns tydligt vilken av de fem knapparna man ska trycka på – en knapp styr dessutom två funktioner! Till vardags är datorn också lite krånglig att använda och det tar rätt lång tid innan man blir vän med alla knapparna. För övrigt är utrustningen enkel att fästa, även om vi som sagt anser att sensorn är lite väl stor och pulsbältet (extra tillbehör) är lite klumpigt.

Skärmen är informativ, men siffrorna är lite väl små och man behöver därför ha bra syn. Som tur är så visas den viktigaste information med lite större siffror.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: