Cykeldator perfekt till cykeln

Hälften så stor och nästan dubbelt så bra som andra modeller. Garmins cykeldator är en hit.

## Garmin Edge 500 | |

Funktion: Fullproppad med funktioner, men ändå lätt att använda.

Kvalitet: Bästa möjliga – allt ifrån fästet på cykeln till själva datorn.

Prisvärd: Om man utnyttjar alla funktioner så är priset rimligt.

Slutsats: Garmin Edge 500 är en positiv bekantskap som är klart bättre än många av de dyrare modellerna. Mest imponerande är de lättskötta funktionerna och det breda användningsområdet. Det gör att både teknikrädda och nördar får det de vill ha.

Pris: 2.400 kr.

www.garmin.se

Garmin Edge 500

Även om priset kan verka lite högt när man ser den första gången, så motsvarar det faktiskt kvaliteten och funktionerna hos Garmins lilla cykeldator Edge 500.

Inställningarna och handhavandet fungerar problemfritt. Det finns inga sladdar som ska anslutas och grundinställningen av datorn görs helt intuitivt.

I motsats till tidigare modeller har Garmin tagit bort kartfunktionen till förmån för en mindre display. Det är enligt vår erfarenhet ett bra val om man tränar i bekanta miljöer. Är man nyfiken på att ge sig ut i okänd terräng kan man alltid ladda ned andra Garmin-användares rundor till datorn och låta den visa vägen med hjälp av pilar – men alltså ingen karta.

Rent allmänt bjuder Edge 500 på en rad möjligheter. Bakom den tydliga displayen finns det ett otal funktioner som kan fås fram genom ett enkelt tryck på de välplacerade knapparna (som dock sitter lite väl tätt).

I likhet med Garmins andra produkter kan man föra över träningsrundan och andra träningsdata till datorn och den tillhörande träningssajten. Det är även lätt att ansluta en pulsmätare och en kadenssensor.

PRODUKTINFO:

Gps-baserad cykeldator med alla basfunktioner, barometrisk höjdmätare samt möjlighet till dataöverföring. Vattentät. Batteritid: 18 timmar. Vikt: 57 gram.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig