Appar för cyklister: här är de mest användbara

Appar kan göra att cyklingen roligare och effektivare och man slipper få tekniska problem när man är ute och trampar. Här är 12 bra cykelappar.

Den följer ofta med i fickan eller i ryggsäcken, så varför inte använda mobilen under träningsrundan? Det finns massor av bra appar för cyklister som gör cykelturen betydligt roligare.

RUNTASTIC
Finns till:

iPhone, Android.

Pris:

Gratis

Beskrivning:

Gps-mottagare som gör det möjligt att ladda ned cykelrundor och tidigare träningspass från nätet, så att man kan tävla virtuellt mot sig själv eller andra. Kan också användas som vanlig gps-navigator vilken löpande visar hastighet, höjdmeter och total stigning. Dessutom visas väderutsikten live i det område man cyklar i.

Styrkor:

Användbar gps-mottagare som både motiverar och underhåller med värdefull information som total stigning och aktuell höjd.

Svagheter:

De flesta kartor är för andra länder än Sverige.

Passar till:

Den som cyklar mtb eller på landsväg med många stigningar och som hellre vill se hur krävande cyklingen har varit, än hur långt man har kört.

EASY BIKE REPAIR
Finns till:

iPhone, Android.

Pris:

15 kr.

Beskrivning:

En app för både Iphone och Android som hjälper dig att handskas med de vanligaste cykelproblemen utan att behöva lämna in hojen på service. Easy Bike Repair är uppdelad i flera olika kategorier så att man kan söka information på flera olika sätt. Appen är bra att ha till vardags, men även när man cyklar längre turer ensam eller i grupp eller när man är på cykelsemester med familjen. Bland annat finns det steg för steg-instruktioner för 26 vanliga problem.

Styrkor:

En mycket användbar app som kan vara räddaren i nöden när man måste stanna och reparera cykeln själv.

Svagheter:

Kräver lite insikt och verktyg.

Passar till:

Den som själv vill justera, fixa och reparera cykeln och som tycker att det är roligt att mecka själv i stället för att lämna in hojen på service hos cykelhandlaren.

Logga in och se 10 andra bra appar för cyklister

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket underlag springer du helst på?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig