4 saker du MÅSTE ha när du cyklar i kyla

Ute på landsvägen har du ständig närkontakt med motorfordon – och du tar dig fram snabbt. Det är alltså mycket viktigt att snabbt fånga bilisternas uppmärksamhet.

14 november 2016 av Peter Hyldahl

1. Skoöverdrag - GripGrab Thermo Hi-Vis

Med high vis-överdrag på cykelskorna syns du bra. Överdragen hamnar nämligen i jämnhöjd med bilarnas lyktor när man cyklar. Den effekten förstärks av pedalrörelsen som drar till sig blickar. Överdraget har kardborrband under sulan och termoisolering. Pris: 449 kr.

2. Lätt beanie - POC AVIP Road

Den här tunna, åtsittande mössan av beaniemodell, passar perfekt under cykelhjälmen och värmer skönt när det är kallt. Förutom det fluorescerande materialet har mössan också en reflekterande logga. Vikten ligger på 22 gram. Onesize. Pris: 350 kr

3. Cykelhandskar - POC AVIP Glove Long

Den här cykelhandsken med långa fingrar från POC:s säkerhetsinriktade så kallade AVIP-high vis-serie, värmer fingrarna bra då det är kallt. Den markanta, reflekterande ovandelen gör att man syns bra i bilarnas stålkastarljus – särskilt om man viftar med händerna. Pris: 700 kr.

4. Hjälmöverdrag - GripGrab helmet cover hi-vis

Om du kröner din cykelutrustning med det här neonfärgade hjälmöverdraget, så kommer du att synas bra på vägen. Loggorna är dessutom reflekterande. Materialet utestänger både vind, regn och snöslask. Ett gummiband ger bra passform oavsett hjälm. Pris: 249 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: