Fakta: Racercykelsko. Kolfibersula och två Boa-spännen. 230 g (stl 44).

Vrid och trampa

Lätt, hård och bekväm kvalitetssko från DMT till ett överkomligt och bra pris.

## DMT Vega 2.0 | |

Plus: Låg vikt, mycket hård sula. Praktiskt spännsystem.

Minus: Trots nätväv och luftintag upplevs skon lite väl tät.

Pris: 2 495 kr.

Slutsats: Lätt, hård och bekväm racersko med ett välfungerande spännsystem. Mycket tunt yttermaterial gör att skon är en av de lättaste på marknaden. Priset är högt, men inte lika högt som konkurrenternas dyraste skor.

www.diamantdmt.com

Italienska DMT har flera intressanta cykelprodukter i sitt digra sortiment, t.ex. den här kvalitetsskon som är lätt, superhård och smidig att spänna fast på foten. Och så har den en bra passform för skandinaviska fötter.

En bra detalj är skons lilla luftintag längst fram på sulan som släpper in svalkande luft under foten – liknande luftintaget på ett jaktflygplan. Det ger bra ventilation när det är varmt. En annan detalj är spännvajersystemet (Boa) som gör att skon sitter perfekt på foten. Med hjälp av de små vridspännena är det enkelt och smidigt att få skon att sitta perfekt, och vi upplevde att dessa var mer exakta och hade färre tryckpunkter än vanliga cykelskor med klickspännen.

DMT-skon har dock ingen tajt passform i stil med en tävlingssko. Den är bred i sin utformning vilket är bra för den som har breda fötter. Det lätta, mycket tunna yttermaterialet bidrar till en låg vikt, men skon känns ändå lite för tät då det är soligt och varmt ute. Det är dock en svaghet som skon delar med många andra på marknaden.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: