Produktinfo Mountainbikesko till vinterbruk. Vattentätt goretexmembran som andas. Gedigna sulor med kraftiga gummidobbar. Reflexer på alla sidor. Uttagbar innersula. Kardborrknäppning. Stl 37,5–48.

Varma fötter på cykeln

Under den här årstiden kan kalla fötter lätt förstöra cykelturen. Med ett par gedigna cykelskor kan dock fötterna hållas varma hela vintern. Mavic Drift är ett bra exempel på det.

## Mavic Drift | |

Funktion: Skon fungerar som den ska. Fötterna hålls varma under hela vintern.

Kvalitet: Detaljerna är genomtänkta, och skon genomsyras av hög kvalitet.

Prisvärd: Ja! Robust, slitstark och funktionell i både kyla och snö.

Slutsats: Ett par sköna cykelskor för mtb-bruk på vintern – eller för landsvägscykling! Håller fötterna varma och utestänger väta. Den översta kardborrlåsningen kan dock krångla. Köp dem ett halvt nummer för stora om du vill köra i kyla, så att du får plats med en extra strumpa!

Pris: 1700 kr.

www.mavic.com

Mavic Drift

Att cykla utomhus under vinterhalvåret blir lätt en kylslagen tillställning, och fötterna oftast den mest utsatta kroppsdelen oavsett om man kör mtb eller cyklar på landsväg. För när temperaturen sjunker under 5–6 grader så räcker det sällan med ett par neoprenöverdrag utanpå ett par vanliga cykelskor. Från och med nu, och tills det våras igen, är ett par cykelskor för vinterbruk ett bättre val när man vill hålla sig varm.

Mavic Drift är en riktigt bra cykelsko. Den håller fötterna varma och har ett goretexmembran som skyddar effektivt mot snö, slask, regn och lera. Skon är anpassad för mountainbikeåkare, vilket den gedigna sulan med sina stora dobbar signalerar. Dobbarna ger ett effektivt fotfäste om man måste kliva av cykeln och leda den uppför leriga branter. Men även på en racercykel skyddar Mavic Drift effektivt mot vind och väta, och skon kan därför användas under många olika väderförhållanden. För även när man cyklar på racern under vintern är det bra om det finns dobbar under sulan om man av någon anledning behöver kliva av cykeln.

Mavics sko stängs igen med hjälp av tre kraftiga kardborrband. Även det parti som går från skon upp över fotleden, stängs med en speciell kardborrlåsning. Och det är den låsanordningen som är skons svaga punkt. För om man inte stänger igen kardborrbandet helt så kan vatten och slask tränga in i skon och därmed är risken stor att man blir kall om fötterna.

Problemet är dock försumbart: man ska bara vara noga när man stänger kardborrspännet. Vi klurade rätt snabbt ut hur vi skulle göra, och efter det fungerade damasken perfekt.

Skorna kan användas ihop med alla moderna pedaltyper och det är lätt och smidigt att fästa klossarna under skorna.

Vikten är också relativt låg. Skorna väger självklart mer än ett par vanliga cykelskor, men en vikt på 450 gram per sko är inte särskilt besvärande.

En detalj som vi också uppskattade är alla de praktiska reflexerna på skon.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: