Produktinfo Mountainbikesko av goretex med fyra kardborreband och neoprensocka som omsluter vristen. Ovandel av konstläder och nylon. Passar till SPDeller Egg Beaterpedaler. Stl. 38–48.

Varm mountainbike-sko

Cyklar du mountainbike i vinterskogen så håller MW80-skon fötterna varma och torra.

Shimano SH-MW80 | |

Kvalitet: Materialkvaliteten är bra. Sulan är dock lite för hal.

Passform: Passformen är bekväm och skon sitter bra vid vristen.

Prisvärd: 1 499 kr är halvdyrt, men fötterna får det också bra.

Slutsats: Shimano-skon håller fötterna varma och torra i lera, snöslask och tvåsiffriga minusgrader, vilket gör att man får ut mer av cykelpassen. Skorna är rätt dyra, men i gengäld skonar man sina sommarcykelskor – och slipper frysa om fötterna.

Pris: 1.499 kr.

www.shimano-nordic.com

Vinterkylan kan göra att lusten att köra mountainbike minskar. För vem vill frysa om händer och fötter när man kan träna spinning inomhus? Jo, den som är van vid roliga och omväxlande mtb-rundor i skogen vill nog ändå cykla ute om det är möjligt. Och med Shimanos mtbsko, SH-MW80, slipper man frysa om tårna.

Även om skorna kostar en slant så skyddar de också bra mot snöslask, lera och tvåsiffriga minusgrader. Vi körde timslånga cykelrundor i sträng kyla utan att vi behövde frysa om fötterna en enda gång. När vi hoppade av cykeln och klev ner i snöslask och lervälling så höll vi oss också varma och torra om fötterna.

Det beror främst på den smarta lösningen vid vristen. En neoprensocka med ett rejält kardborreband omsluter nämligen vristen. En nackdel är den gummiliknande sulan som inte ger något bra väggrepp om man t.ex. måste kliva av cykeln och löpa uppför en isig backe.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: