Läs också

Vrid och trampa

Fakta: Cykelsko för tävling. Tre hål för klossar (Look). Finns i rött, vitt eller svart. Vikt: 250 gram.

Lyxig cykelsko för alla med stil

Specialized Audax är en snygg och bra cykelsko för alla cyklister med stil.

## Specialized Audax | |

Plus: Bra hårdhet. Utmärkt kvalitet och praktisk BOA-låsning.

Minus: Inte särskilt billig. Något för varm och instängd när det är varmt utomhus.

Pris: 2 499 kr.

Slutsats: Audax är en elegant, snygg kvalitetsko som är bra och välfungerande – vilket priset indikerar. Det justerbara vajersystemet (BOA) över vristen är praktiskt. Bra sko för långpass.

www.specialized.com

Hårdhetsindex 11 kan nya Audax, en landsvägscykelsko från Specialized, skryta med. Ett så högt värde är oftast lika med en sula av kolfiber och ett hutlöst högt pris. Men här har man kombinerat kolfiber med glasfiber för att hålla kostnaderna nere på en någorlunda rimlig nivå.

Skon är inte fullt lika hård som S-Works-modellerna, men det upplever vi faktiskt bara som en fördel, eftersom skon inte känns lika hård på fötterna som många cykelskor med rena kolfibersulor gör. I kombination med alla bra justeringsmöjligheter i ovandelen så ger det en sko som passar allra bäst till långpass.

Ovandelen är tillverkad av ett mjukt och skönt skinn och har praktisk BOA-låsning som öppnar upp skon vid vristen, samt två kardborrband. Kvaliteten är utmärkt och skon är försedd med flera bra detaljer. Den sitter också åt bra, men när det är varmt ute känns den för instängd eftersom ventilationen är begränsad. Våra bredfotade testcyklister upplevde även skon som rätt smal.

Designen är enklare och mer stilren än vi vant oss när det gäller cykelskor från Specialized – som verkar ha blivit inspirerade av engelska Rapha.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: