Fakta: Mtb-sko med bl.a. formbar Custom fit-teknologi, kilar i hålfoten och ventilationsdetaljer.

Krafturladdning

Shimanos högkvalitativa cykelsko är ett lyxigt val för alla kräsna entusiaster.

## SHIMANO XC90 | |

Plus: Bra funktionalitet och fräck design från Shimano som annars är rätt konservativa.

Minus: Priset – och en mycket ”fuktkänslig” tåventilation.

Pris: 3 799 kr.

Slutsats: En utmärkt mtb-sko med tanke på både funktionalitet, komfort och design. Men priset är högt! Så frågan blir: kan en cykelsko verkligen vara värd så mycket? Ja det kan den – det är bara att börja spara ...

shimano.com/om

Om man lägger ut mer än 3 500 kr på en mountainbikesko (finns dock för drygt 2 000 kr på nätet), bör man kunna förvänta sig något alldeles extra. Och vi kan konstatera att XC90 levererar! Skon har flera bra detaljer som tillsammans gör att skon är ett nöje att trampa runt i.

Det finns mycket positivt att säga, men vi vill lyfta fram följande saker: skon kan skräddarsys via de värmeformbara materialen och dito innersula. Med hjälp av justerbara kilar får man även ett optimalt hålfotsstöd och hälgrepp. Tillsammans med ett mikrojusterbart vristspänne och två kardborrband som spänns åt varsitt håll – bra tänkt! – så blir passformen bra trots en hård ”tävlingsskokänsla”.

Mellansulan av kolfiber kompletteras med en kolfiberplatta i framfoten, vilket ger utmärkt kraftöverföring. Ventilationsnätet i tådelen svalkar bra i värmen – men ger blöta tår i fuktiga spår.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: