NORTHWAVE EXTREME TECH PLUS Högkvalitativ landsvägssko med bl.a. superlätt kolfibersula, två Speedlacevridspännen och ventilerad sula.

Färgglad fartfantom

Ny kvalitetssko från italienska Northwave bjuder på en imponerande kombination av hårdhet, låg vikt och bra komfort.

15 juli 2014

## NORTHWAVE EXTREME TECH PLUS | |

Plus: Låg vikt, suverän passform, ventilerad sula.

Minus: Vridspännena är lite besvärliga att öppna.

Pris: 2995 kr.

Slutsats: Fungerar som den kvalitetssko den både är prisad för och marknadsförs som. Om du är en racercyklist och om du har spenderbyxorna på dig, så är skon helt klart värd att satsa på.

northwave.com

Italienska Northwave är en relativt ny aktör på den traditionstyngda cykelmarknaden. Företaget började tillverka mtb-skor på 90-talet och på senare år har de också gjort sig kända inom landsvägscykling med sina kontroversiella reklamkampanjer och färgglada skor. Att det handlar om mer än bara lyx och färg märks direkt när man tar på sig den här nya skon, Extreme Tech Plus. Utmärkande för skon är alla tekniska, innovativa lösningar.

Otroligt lätt sko Det första man lägger märke till (förutom färgen) är dock vikten. Trots två vridspännen, gummikuddar i sulan och ett slitstarkt intryck, väger den bara 235 gram vilket gör den till en av de lättaste modellerna på marknaden. Det beror inte minst på en mycket lätt och hård kolfibersula. Skon är en ren racercykelsko – det råder ingen tvekan om det. Den sitter åt bra kring foten och visar inga tecken på att ge efter – inte ens efter riktigt hårda spurter. Då känns skon fortfarande lika bekväm. I synnerhet runt hälen sitter den perfekt, och i framfoten är passformen lagom tajt. Det beror både på Northwaves koncept Bio Map (skon följer fotens anatomi) och No-Slip Heel, vilket är en typ av kardborrband i hälkappan som håller foten på plats. Skon är dessutom försedd med ventilationsdetaljer i sulan. Det ger en märkbar luftgenomströmning som uppskattas extra eftersom ovandelen är lite för tät.

Krångligt spännsystem Skons enda svaghet är spännsystemet. Detta fungerar bra när skon ska spännas åt (det räcker med att vrida ratten medsols), men det är krångligt när skon ska av. Då måste man lyfta en liten knapp och vrida ratten motsols. Detta kräver två händer och full koncentration, och vi är således försiktiga med att rekommendera skon till triatleter, eftersom detta kan göra att man förlorar tid i växlingszonen. Men till cykeltävlingar passar skon perfekt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: