© rapha.cc

Byggd för tävling

Fomgivarna hos Rapha har i två års tid suttit vid ritbordet och jobbat i testlabbet för att utveckla en helt ny vägcykelsko.

8 juli 2020 av Redaktionen

Rapha Pro Team Shoes. 220 g

Beskrivning: 

Rapha har lagt ned mycket arbete på att utveckla den här innovativa landsvägsskon. Och det märks att deras mål har varit att skapa en optimal sko för alla tävlingscyklister. Resultatet är också en strömlinjeformad och tekniskt avancerad sko gjord av nya spännande material. Mest utmärkande är den unika ovandelen som består av ett vävt konst fibermaterial utan en enda söm – som dessutom ska ge en tajt och bekväm, ja nästan ”handsk liknande” pass form på foten. Byggd på en hård kolfibersula av högsta kvalitet som ger maximal kraftöverföring.

Vår bedömning: 

Inom löpskovärlden har ”vävda” ovandelar använts flitigt under lång tid. Vissa tillverkare, t.ex. Fizik har använt tekniken tidigare i sina cykelskor, och nu tar Rapha – med utvecklingen av deras eget s.k. Powerweave­material – ännu ett stort steg när det gäller användandet av vävda material. Spännande! Dessutom har stjärn cyklisterna i proffscykelstallet EF Pro Cycling kört hundratals testmil i samband med utvecklingen av denna nya, tävlingsorienterade sko som är tänkt att användas så gott som året runt. Och proffscyklisterna sägs vara helnöjda med skon som ska sitta som hand i handske. Det är således en bra nyhet för all vägcyklister.

© rapha.cc

Powerweavematerialet blir inte lika fuktigt i varma förhållanden som andra material. Och det är dessutom vind- och vattenavvisande.

Vävmetoden och ”garnet” gör att det går att anpassa skons slitstyrka och flexibilitet efter behov.

Boaknäppningen gör att det är lätt att finjustera pass - formen – även i farten.

Den nya Pro Team-skon har rymlig tådel, tajt fotvalvsstöd och en utvändig hälkappa som ger bra grepp.

Kolfibersulan har en nyutvecklad struktur av assymetriska, fyrkantiga celler som ger en unik hårdhet ända från häl till tå.

Pris:
3 250 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: