Fakta: 100 procent regntät lätt­vikts­cykel­väst med åtsmitande snitt.

Vattentät lyx

Raphas nya regnväst i miniformat för cyklister är ett praktiskt plagg i ruskväder.

## Rapha Pro Team Rain Gilet | |

Plus: Bra komfort och smarta detaljer.

Minus: Priset, saknar reflexer.

Pris: 1 600 kr.

Slutsats: Väljer man Rapha så väljer man dyra träningskläder. Men Rapha Pro Team Rain Gilet erbjuder också något extra. Passformen är utmärkt, kvalitet och funktion är av bästa märke, och västen är lagom luftig och skyddar bra mot nederbörd.

www.rapha.cc

Engelska Rapha utvecklade sin nya regnväst efter önskemål från proffscyklisterna i Team Sky. De ville ha ett lätt, packbart regnskydd som fungerade bättre än en vindväst och som inte var lika innestängande som en regnjacka. Det önskemålet uppfyllde Rapha på bästa möjliga sätt. Den här åtsmitande västen med sin höga krage blev snabbt en favorit under alla våra cykelturer i regn, rusk och blötsnö.

Västen får utan problem plats i ryggfickan och kan tas fram efter behov. Men den fungerar lika bra att ha på sig som ett funktionellt ytterplagg oavsett väder. Västen värmer och håller bålen torr, och man slipper den innestängande känsla som man brukar få i en regnjacka. Ventilationen matchar inte riktigt en tunn vindväst, men det betyder inte så mycket den här årstiden.

Detaljerna är bra: ett förlängt ryggparti täcker ländryggen och skyddar rumpan, kragen smiter åt bra runt halsen och är lagom hög (en varm buff får också plats), och dragkedjan är skyddad mot fartvinden. Men västen har få reflexer – och är hutlöst dyr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: