Produktinfo Cykeljacka med avtagbara ärmar. Windstopper Soft Shell. Finns i röd, vit eller svart.

Värmer på cykelturen

Gores innovativa två-i-ett-cykeljacka och väst är en lyckad kombinationslösning på hög nivå.

Gore Alp-X SO Jacket | |

Funktion: Helt klart en av de bästa kombinationslösningar vi har testat.

Kvalitet: Som alltid när det gäller Gore så är materialet av högsta kvalitet.

Prisvärd: Ja, eftersom jackan både kan användas som väst och jacka.

Slutsats: Bra passform, skönt och innovativt foder i nacken och vid handlederna, samt en snygg design. Ett utmärkt val både till vinterturen som jacka, och till höst- och vårsäsongen som väst. Många bra detaljer, men ärmarna är svåra att ta loss och sätta dit.

Pris: 2200 kr.

www.gorebikewear.com

Ta loss ärmarna och du har en väst, sätt dit ärmarna igen och du har en jacka. Gores Alp-X SO är en hybridlösning, och det rättfärdigar det höga priset. Inte minst med tanke på att plagget fungerar utmärkt både som väst och som jacka. Jackan är av ett s.k. softshellmaterial med ett windstoppermembran, som skyddar effektivt mot vinden, och som håller kroppen torr även i kraftigt regn. Men trots det effektiva vind- och regnskyddet så kändes inte jackan för varm vid något tillfälle.

Gore ska ha en stor eloge för sin innovativa krage, som sitter perfekt både runt halsen och nacken. Kragen förhindrar effektivt lylig luft från att strömma nedför ryggen. Enda nackdelen är att ärmarna är besvärliga att ta loss och sätta dit, eftersom resp. ärm sitter fast med två blixtlås.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: