Produktinfo Cykeljacka av kraftigt softshellmaterial med windstoppermembran. Formsydd för racerställning på cykeln. Hög, åtsittande och elastisk krage, luftfickor fram och flera fickor. Stl S–XXL.

Smart cykeljacka

Både detaljer och passform är genomtänkta i Gores fartinriktade cykeljacka för de kräsna.

Gore Xenon SO Jacket | |

Kvalitet: Material, kvalitet och design är av högsta klass.

Passform: Snittet är tajt, men rörelsefriheten är ändå mycket bra.

Prisvärd: Vi befi nner oss i Mercedesklassen – den kostar alltså en hel del.

Slutsats: Den här jackan är designad för kräsna cyklister som tillbringar den mesta tiden på landsvägen på den stora klingan. Funktionaliteten är imponerande med ett antal smarta detaljer –.och så några som inte är helt perfekta. Dyrt men funktionellt!

Pris: 2 300 kr.

www.gorebikewear.com

Vi säger det redan från början: de som ogillar träningskläder med ett kroppsnära snitt kan lika gärna sluta läsa här. Den nya cykeljackan Xenon SO av softshellmaterial är nog det mest strömlinjeformade och fartfixerade plagg vi har träffat på under de senaste åren. Det är dock inget negativt med det. Tvärtom.

Jackans passform är mjuk och skön, och rörelsefriheten är nära nog perfekt tack vare det formsydda snittet och det elastiska materialet. De förböjda armbågarna samt den långa ryggen och rätt korta fronten bidrar starkt till det. Det är när man sitter framåtlutad på cykeln som alla pusselbitar faller på plats.

Bland detaljerna gläds vi åt materialet i nacken som är mjukt och som skyddar effektivt mot vinddraget, samt de två långa blixtlåsen framtill som släpper ut svetten på nolltid. De s.k. löparna är dock svåra att greppa med handskarna på

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: