Produktinfo Cykeljacka för den som pendlar till jobbet. Rymlig passform. 100 % vattentät, reflexer runt om, ventilationsöppningar mm. Inbyggd blinkande LED-lampa med 50+ timmars brinntid. Stl S–XL.

Perfekt på stadscykeln

Det är sällsynt med funktionella cykeljackor som till 100 procent är designade för vardagscyling i stadstrafik. Men Luminite är en sån!

Endura Luminite Jacket | |

Funktion: Bra synlighet i trafiken och genomtänkta detaljer. Perfekt!

Kvalitet: Robusta material och snygg design ger bra slitstyrka och lång livstid.

Prisvärd: Det finns många dyrare jackor som inte alls är lika funktionella.

Slutsats: Det finns knappast någon bättre jacka för den som pendlar med cykeln till jobbet under de mörka, kalla och blöta månaderna. Den effektiva vattentätheten går dock ut över ventilationen, men det överskuggas av fl era positiva faktorer och ett mycket bra pris.

Pris: 839 kr.

www.cyclecomponents.com

Endura Luminite Jacket

Är man ute efter en genomtänkt och funktionell cykeljacka som kan användas när man pendlar till jobbet så är den här modellen ett bra val. Luminite Jacket kommer från brittiska Endura, som är kända för att ha ett brett sortiment med cykelkläder för både landsväg och mountainbike. Men nu har britterna alltså tagit fram en intressant och spännande klädkollektion med plagg för de som pendlar till jobbet varje dag på cykeln oavsett vilket väder som råder.

Luminite Jacket är ett utmärkt exempel från den klädserien. Jackan är försedd med ett antal detaljer som inte bara är dekoration, utan som faktiskt fungerar riktigt smart och som man uppskattar när man trampar sig fram i en hektisk storstadsmiljö.

Justeringsmöjligheterna i kragen (som också har ett fleecefoder) är en av flera bra funktioner. I det här fallet innebär det att man kan stänga igen helt vid halsen när det börjar blåsa eller regna. Vi uppskattade också den något förlängda ryggen, sladdöppningen i bröstfickan och att det finns flera välplacerade fickor – inkl. en rymlig ryggficka – samt ett stort antal reflexer – förutom materialets egna, tydliga neonfärg. Vi kan utan tvekan säga att vi aldrig synts så bra i trafiken tidigare! Och det gör självklart att man känner sig tryggare.

En helt unik detalj är den blinkande LED-lampan som är placerad längst ner på ryggen. Vid första anblicken verkade det som en onödig detalj, men baklyset visade sig fungera perfekt och är dessutom lätt att sätta på och stänga av. Lampan gör i och för sig att vikten ökar, men det är inget som stör. Med den här jackan så finns det ingen risk att man glömmer baklyset. Man måste förstås komma ihåg att ta ur lampan innan man tvättar jackan, men det är lätt gjort.

Jackans passform är bekväm och designad för en klassisk cykelposition. Jackan är också tillräckligt rymlig för de flesta – och det finns även plats för ett mellanplagg. Det mjuka materialet är 100 % vattentätt och har långa ventilationskanaler med blixtlås under ärmarna. Det behövs eftersom det effektiva vattenskyddet går ut över ventilationen när man cyklar snabbt och det inte är minusgrader.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: