Läs också

Vattentät lyx

Produktinfo: Lätt cykelvindjacka av luftigt material, asymmetrisk dragkedja, töjbara ärmöppningar och reflexer. XS–XXL.

Lyxig cykeljacka

Engelska Rapha imponerar med en ypperlig överdragsjacka – som kostar skjortan!

## Rapha Classic Wind Jacket | |

Funktion: Bra vindskydd, ”regntät” och bra ventilation. Praktisk storlek.

Kvalitet: Jackan har många smarta detaljer. Materialet är av bästa kvalitet.

Prisvärd: Priset är högt! Men för riktigt kräsna cyklister är det nog okej.

Slutsats: Det finns inte mycket att anmärka på hos den här cykeljackan från Rapha, som är ett träningsplagg av högsta klass – det gäller såväl design, material som funktionalitet. Man känner sig därför väl skyddad i jackan. Enda nackdelen är priset.

Pris: ca 1 700 kr

www.rapha.cc

Den elegante Tour de France-vinnaren Bradley Wiggins använder kläder från det engelska klädmärket Rapha, och för alla modemedvetna och kräsna cyklister har märket varit eftertraktat i många år. Det tar heller inte lång stund att förstå varför när man tar på sig vindjackan som dessutom är lätt och praktisk att vika ihop.

Jackan sitter bra på kroppen i och med att snittet är kroppsnära och att materialet är töjbart åt alla håll. Det innebär att den inte stramar. Ryggen är förlängd, vilket gör att den skyddar bra i cykelställning i kombination med en liten resår i livet.

Kragen är tajt och lagom hög, medan dragkedjan är asymmetrisk – vilket dock inte är något plus. Den ovana dragkedjeformen tar det nämligen lite tid att vänja sig vid. Den praktiska lilla framfickan har plats för en mobil m.m. Av alla bra detaljer utmärker sig de mjuka, töjbara ärmöppningarna mest. De är så sköna och skyddar dessutom effektivt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: