Produktinfo Cykeljacka med lång rygg och anatomiskt skurna ärmar. Resår vid handlederna och i livet. Ryggficka. 108 gram.

Lätt vindjacka

Smarta detaljer och perfekt passform är utmärkande för Crafts nya cykelvindjacka.

Craft Bike Featherlight Jacket | |

Funktion: Perfekt kombination av vikt, vindskydd, luftighet och passform.

Kvalitet: Bra material och jackan ger ett utmärkt helhetsintryck.

Prisvärd: Funktionell och bra, men jackan är inte speciellt billig.

Slutsats: Om man är ute efter en lätt vindjacka som är lätt att ta av och på, så är Featherlight ett riktigt bra val. Under träningsrundorna ger den ett helgjutet intryck och får högsta betyg för sin utmärkta passform.

Pris: 800 kr.

www.craft.se

Den här nya cykeljackan från Craft känns fjäderlätt på kroppen. Tonvikten har lagts på att hålla vikten nere, och det har man lyckats med eftersom man har tagit bort alla onödiga detaljer och använt ett extremt lätt material. Det fungerar. Som en vindjacka till en småkylig kvällsrunda på landsvägsracern är jackan mycket bra.

Luftgenomsläppet i materialet och via ryggpartiets luckor är effektivt. Detsamma gäller vindtätheten. Men man ska inte förvänta sig att jackan skyddar mot mer än en liten regnskur. Regnskyddet är inte den här jackans starka sida. Däremot fungerar den desto bättre under tempofyllda träningspass på landsväg i uppehållsväder.

Snittet är sportigt med anatomiskt skurna ärmar och förlängd rygg – smarta detaljer som vi uppskattade. Vi gladde oss också åt de tydliga reflexerna. Minst lika ovärderlig är jackans förmåga att kunna packas ihop till en tennisbolls storlek. Det gör att jackan alltid kan tas med utifall vädret skulle försämras.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: