Produktinfo Lätt regn- och vindjacka för mountainbikeåkare. Tillverkad av luftig ripstop-nylon. Finns i blått, grönt och grått.

Låt det regna

Jacka som skyddar effektivt under regnvåta mountainbiketurer utan att kännas för varm.

The North Face Lands End Jacket | |

Passform: Suveræn pasform, der passer til cykelposituren.

Kvalitet: Lækre materialer, og forarbejdningen er i top.

Prisvärd: Jakken forlænger cykelsæsonen, hvilket gør prisen o.k.

Slutsats: Jackan har en utmärkt kombination av regn- och vindskydd samt utmärkt ventilation. Den har även fl era smarta detaljer och en perfekt passform. Ryggfi ckans design är dock lite förvirrande i början eftersom den kan öppnas på fl era olika sätt.

Pris: 1495 kr.

www.thenorthface.com

Det är inte helt lätt att tillverka regnkläder som passar till mountainbikeåkare. För på mountainbiken är intensiteten så hög, att det är lätt att bli blöt av svett om kläderna är för regntäta. Därför är det extremt viktigt att en mountainbikejacka har en bra balans mellan regnskydd och ventilation.

Det lyckas också Lands End-jackan med i hög grad. Tack vare att nätväven under ärmarna räcker hela vägen ned på underärmarna, och att ventilationsluckorna på ryggen är stora, så känns jackan mycket luftig. Samtidigt har man ett bra skydd framtill när det regnar på den vind- och regntäta fronten.

Jackan får också pluspoäng för att den har många smarta detaljer och ett material som är mjukt och skönt. Tumgreppen vid ärmsluten är ett exempel på det. Materialet i kragen känns också bekvämt. Och passformen är perfekt anpassad till sittställningen på cykeln.

Den enda invändning testarna hade gällde bakfickan som kan öppnas på flera sätt. Det kan vara lite förvirrande när tempot är högt. Lyckas man inte stänga alla öppningar kan prylarna lätt åka ut. För övrigt är det en bra jacka.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket väder ogillar du mest att träna i?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: