Lång rygg Den extra långa ryggen kan fällas upp/ned efter behov.

Knivskarp cykeljacka

Gore Bikewear imponerar med den ultrafunktionella allvädersjackan Oxygen.

Gore Bikewear All-weather Oxygen | |

Passform: Svårt att föreställa sig, hur en (tajt) cykeljacka ska kunna sitta bättre.

Kvalitet: Genomtänkt tysk funktionalitet och kvalitet hela vägen igenom.

Prisvärd: Vi håller till i lyxklassen – och det kostar. Men produkten håller.

Slutsats: Oxygenjackan har blivit testcyklisternas bäste vän! Den sitter perfekt, och ska uttrycket figursydd användas någon gång ska det vara här. Den klarar med bravur allt som vi utsätter den för – och vi letar förgäves efter minuspoäng.

Pris: 1 900 kr.

www.gorebikewear.com

Första intrycket av Gores ambitiösa Oxygen-jacka i regn- och ruskväder är: Wow vad bra den sitter, men är den inte lite för kort? Nix, för när du sitter framåtlutad på cykeln är snittet perfekt. Platt över magen och utan irriterande veck. Passformen är tight, men jackan känns ändå inte för stram, bl.a. för att det i armbågarna och på ryggen finns zoner med det superflexibla Gore- Tex-stretchmaterialet. Det ger bra rörelsefrihet och tight passform.

Överst på armarna och på axlarna, framsidan och ryggen är jackan försedd med ultralätt Gore-Tex Paclite. Vi testade jackan i alla slags väder: från 16 graders värme till bitande kyla. Dessutom utsatte vi jackan för hagel, regn, snöglopp och storm, och den klarade sig utmärkt. När man för övrigt är helt genomblöt efter en slaskig tvåtimmars skogstur, så håller Oxygenjackan överkroppen snustorr. Imponerande – och även ventilationen visar sig vara överlägsen när tempot piskas upp. Samtidigt bjuder jackan på en rad läckra smådetaljer.

Packpåse.

  • Det följer med en liten påse så att du kan ha den med i bakfickan. Påsen har nät på sidorna, så fukten kan försvinna.

Produktinfo:

Allvädersjacka för cykling med Gore-Tex-membran. Ergonomisk passform, stretchzoner, halvhög krage, extralång rygg, möjlighet till huva. Strl. S-XXL.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: