Fakta: Kortärmad cykeltröja av vattentätt material med lösa ärmar som tillbehör. Stl: XS–XXL.

I regn och rusk ...

Endura Equipe Classics SS är en proffsig och vattentät cykeltröja till ett överkomligt pris.

## Endura Equipe Classics SS | |

Plus: Mycket lätt och smidig. Bra vattentäthet.

Minus: De lösa ärmarna är besvärliga.

Pris: 1 599 kr.

Slutsats: Om man ska välja en enda produkt att utöka klädgarderoben med och som passar bra under hösten, så är en vattentät cykeltröja ett bra köp. Det här är en kvalitetsprodukt med ett pris som är lägre än konkurrenternas.

www.endurasport.com

Det räcker inte längre med att bara ha ett set med sommarkläder med korta ärmar och ben, och ett set med tjocka cykelkläder till vintern. Nuförtiden har klädtillverkarna produktserier för alla tänkbara vädertyper, och det lanseras ständigt nya produkttyper, t.ex. den här superlätta, luftiga ”regnjackan” som passar perfekt till regniga höstrundor.

Endura Equipe Classic liknar ett regnplagg men känns som en helt vanlig cykeltröja. Den är tillverkad av ett mycket tunt softshellmaterial, som förutom att det andas är lätt och töjbart. Tröjan skyddar bra mot regn, men är ändå tillräckligt tunn och luftig för att man inte ska bli överhettad när det slutat att regna.

I grunden är detta en kortärmad tröja, men för att den ska bli mer användbar följer det med ett par lösa ärmar av samma material som tröjan. De bidrar starkt till det höga betyget – när man väl fått på sig dem. Vi hade dock gärna sett att tröjan varit långärmad; de lösa ärmarna är nämligen besvärliga att dra på sig, och i stort sett omöjliga att ta på sig på cykeln.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: