Kompakt Jackan tar inte mycket plats och ryms utan problem i en ficka på cykeltröjan.

Funktionell cykeljacka

Gores nya cykeljacka är kanske inte den sexigaste som finns, men den fungerar perfekt.

Gore | |

Passform: Utmärkt passform tack vare de töjbara panelerna i ärmarna och i sidan.

Kvalitet: Genomtänkt och slitstarkt material i hela jackan.

Prisvärd: Jackan är dyr, men man får full valuta för pengarna.

Slutsats: Vill man en cykeljacka i fräck italiensk stil finns det andra alternativ än Xenon. Vill man däremot ha en funktionell cykeljacka som kan användas under större delen av säsongen är Xenon ett bra alternativ. Passformen är utmärkt, liksom materialkvaliteten och slitstyrkan.

Pris: 1700 kr.

www.gorebikewear.se

Gores nya cykeljacka, Xenon AS, bjuder inte på några onödiga detaljer som ändå inte kan användas till något. Varken färgen eller mönstret sticker ut som t.ex. de italienska cykeltröjorna brukar göra.

Tyska Gore har istället satsat på en enkel men funktionell cykeljacka av högsta kvalitet. De få detaljer som ändå finns visar sig i form av en stor ryggficka, diskreta men effektiva reflexer samt mjuka och töjbara paneler i ärmarna och i sidan. Panelerna gör att rörligheten och passformen blir optimal. Jackan sitter tajt utan att kännas för stram. Magpartiet är kort medan ryggen är lång. Och ärmarna är långa, tajta och anatomiskt skurna för att man ska kunna sitta bra på cykeln.

Xenon AS är tillverkad av ett lätt windstoppermaterial som skyddar mot vind och regn samtidigt som luftgenomsläppet är effektivt. Vi använde cykeljackan både på landsväg och i skogen och har inget som helst att klaga på.

Ska du köpa en cykeljacka är Xenon ett bra alternativ.

PRODUKTINFO:

Vindtät och vattenskyddande cykeljacka i 100 % nylon. Flera färger, stl S–XXL.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket mål har du med din träning under nästa år?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: