Fakta: Cykelbyxor med lätt kompression och reflexer. Avancerad kudde med high density-skum.

Suverän cykelbyxa

Craft Glow Bib är en cykelbyxa som har ett överkomligt pris och funktioner som brukar känneteckna riktigt dyra cykelbyxor.

## Craft Glow Bib | |

Plus: Sköna material, bra sittkudde, praktiska detaljer och ett rimligt pris.

Minus: Sitter lite högt på magen.

Pris: 1 300 kr.

Slutsats: Billiga är de inte, för drygt en tusenlapp är ju en hel del pengar det också. Men sett i förhållande till funktionen och kvaliteten så motsvarar byxan de dyraste modellerna på marknaden. Överkomligt pris!

www.craft.se

Craft Glow Bib är Crafts nya kvalitetscykelbyxa och den modell som proffscykelstallet Orica-Green EDGE använder. Men med ett pris på dryga tusenlappen placerar sig byxan i medelprissegmentet en bit under många andra kvalitetsbyxor.

Det kan man dock varken se eller märka, för med en suverän dämpad sittkudde, en mycket välfungerande silikonkant vid bensluten samt ett par effektivt ventilerande hängslen utstrålar byxan bästa möjliga kvalitet.

En smart liten detalj är de infällda reflexerna i mönstret vid benslutet. Också sömmarna, som står i skarp kontrast till byxan i övrigt, reflekterar. Förutom att det gör att Craft Glow Bib blir snyggare och att den utmärker sig från alla andra svarta cykelbyxor, så ökar det säkerheten om man är ute och cyklar efter solnedgången.

I det stora hela var vi mäkta imponerade av cykelbyxan under hela testperioden. Enda svagheten är att byxan når lite väl högt upp på magen. Under varma träningspass skapar det en extra värmezon som kan upplevas lite obehaglig. Samtidigt gör det höga snittet att det blir besvärligare och tar längre tid att kissa.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: