Produktinfo: Lätta cykelshorts med ergonomisk passform. Separat innerbyxa utan sömmar med teknisk, anatomisk kudde. Stl XS–XXL.

Praktiska MTB-shorts

Mavic slår alla med de här ultratekniska och häftigt designade Stratos mountainbikeshortsen.

27 maj 2010

Mavic MTB-shorts | |

Passform: Mycket bekväm och funktionell på cykeln. Sittkudden är perfekt..

Kvalitet: Sköna material och genomtänkt funktion.

Prisvärd: Absolut godkänt. Byxan är värd varje krona.

Slutsats: Ett par utmärkta mtb-shorts vars funktion och utseende går hand i hand. Perfekt passform, sköna material och ett pris som är helt okej. Den enda svagheten är sömmen på innerbyxans resår som kan irritera.

Pris: 1.059 kr.

www.mavic.com

Efter att i åratal legat bakom Adidas cykelkläder (samt skor mm) kör nu Mavic sitt eget race. Och att de franska designerna vet vad de gör råder det ingen tviekan om när man drar på sig deras nya Stratos mountainbikeshorts. Här är det frågan om en genomtänkt produkt av högsta kvalitet som håller hela vägen.

Direkt när man drar på sig shortsen känns dock passformen lite klumpig. Men så snart man sitter på cykeln faller allt på plats. Snittet är nämligen ergonomiskt utformat för att matcha kroppens sittställ-ning i sadeln på bästa sätt. Och det fungerar! Samtidigt upplever vi att materialet – en blandning av ett lätt, töjbart och slitstarkare polyestermaterial – fungerar perfekt.

Rörelsefriheten är mycket bra, innerklimatet känns svalt och skönt, utan att någon svett eller fukt sugs upp, och den separata innerbyxan med kudde är ett kapitel för sig. Själva byxan är gjord av mjuk och extremt töjbar mesh och har en bred resår, medan sittkudden inte är speciellt kraftig men ändå ger utmärkt komfort i sadeln.

När det gäller detaljerna så finns det flera funktionella finesser: bl.a. två små lårfickor för t.ex. energigel, samt små kardborreband i länden.

Info

Sadelformad. Passformen i Stratos känns perfekt när man sitter på cykeln tack vare att snittet designats för att matcha sittställningen.


Ventilation. Flera strategiskt placerade ventilationsluckor ger bra luftflöde och möjlighet för fukten att försvinna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: