Fakta: Lyxiga cykelbyxor med luftiga hängslen. Anatomisk kudde med bra stötdämpning.

Lyxiga och bra cykelbyxor

POC:s nya klädkollektion för landsvägscyklister innehåller ett par lyxiga ”bibs”.

## POC Essential Bib Shorts | |

Plus: Skönt material och utmärkt passform.

Minus: Lite smala resår i bensluten och små kosmetiska misstag vid sömmarna.

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: Viljan är det inget fel på, och såväl sittkudden som materialet och passformen håller måttet. Bredare kantband i bensluten och lite finputsning av sömmarna med mera hade dock behövts.

www.pocsports.com

Med den här hängselbyxan utmanar POC de bästa cykelklädestillverkarna på allvar. Det märks bl.a. på priset, men också på de högkvalitativa materialen som använts.

Passformen är mycket bra för den som är spensligt byggd; byxan är också designad för elitmotionärer. Snittet är smalt, och är man det minsta osäker så bör man hellre gå upp en storlek jämfört med vad man normalt brukar ha.

Materialet är hårt och ger en viss kompressionseffekt. Den är dock inte särskilt kraftig utan alldeles lagom för att det ska kännas som om byxan understödjer varje tramptag. Hängslena är breda och luftiga och sitter bekvämt över axlarna.

Bensluten fungerar hyfsat, även om vi föredrar breda, mjuka band i stället för de rätt smala, hårda band som sitter på de här testbyxorna. Loggan är även reflex. Det ökar synligheten – något som POC är kända för.

Sittkudden är utmärkt och helt i klass med t.ex. cykelgiganten Assos allra bästa sittkuddar. Kudden är liten och tät, med en suverän densitet som på bästa sätt avlastar trycket från sadeln. Lika bra är dock inte de slarviga sömmarna. Funktionellt har det ingen betydelse, men om POC ska motsvara sitt rykte som kvalitetsmärke så krävs det skärpning här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: