© Andreas Mikkel

Köpguide: Cykelbyxor - 2

Den ekonomiska byxan [image:2412 size=141x196] GIORDANA TECHNICAL BLEND Pris: 615 kronor Detaljer: Anatomiskt snitt och en utmärkt sittkudde som är gjord av ett töjbart material. Materialet är lätt och luftigt och transporterar bort fukt och svett effektivt. Fakta: Prisvärd cykelbyxa som helt enkelt gör det en cykelbyxa ska göra utan att vara helt perfekt.

21 juni 2010

Den ekonomiska byxan

|

GIORDANA TECHNICAL BLEND

Pris: 615 kronor

Detaljer: Anatomiskt snitt och en utmärkt sittkudde som är gjord av ett töjbart material. Materialet är lätt och luftigt och transporterar bort fukt och svett effektivt.

Fakta: Prisvärd cykelbyxa som helt enkelt gör det en cykelbyxa ska göra utan att vara helt perfekt.

Rekommenderas för: Har du nyligen börjat cykla längre rundor kan de här byxorna vara ett bra och prisvärt alternativ. Giordanas kortbyxa är en modell som har en bra balans mellan pris och kvalitet. www.giordana.com

### Mtb-byxan

MAVIC RED ROCK SHORT

Pris: 975 kr

Detaljer: Teknisk tvålagerbyxa som består av en luftig innerbyxa av nätväv med kudde och en ytterbyxa av ett slistarkt nylonmaterial med blixtlåsfi ckor och vid passform. De två byxorna kan även användas var för sig.

Fakta: Renodlade mountainbikebyxor som är designade för att användas i skog och inte på landsväg. I terrängen blir det fl era naturliga stopp, accelerationer, tvära svängar och plötsliga rörelser. Dessutom kan man cykla omkull ibland och tvingas löpa korta sträckor. Då krävs en byxa som sitter lite pösigt och som tål tuffa strapatser.

Rekommenderas för: Om man främst cyklar i skogen är Mavics byxa ett bra alternativ. Den robusta byxan ger bra rörlighet för benen. Det som avgör är hur man vill se ut på cykeln. www.mavic.com

Den hängsellösa byxan

|

VANGÀRD MONACO

Pris: 520 kr

Detaljer: Tunt och elastiskt material som sytts med platta sömmar för att motverka friktion. Effektiv sittkudde med Vangàrds egen töjbara stoppning, tillverkad av ett bakteriehämmande material.

Fakta: I kall väderlek föredrar många att ha en innerbyxa utan hängslen, med inbyggd kudde och ett par kraftiga långbyxor med hängslen ytterst. I såna förhållanden är Monaco ett riktigt bra val.

Rekommenderas för: Under ett par pösiga mtb-shorts utan sittkudde – eller på vintern under långa tajts. www.vangard.dk

### Den halvlånga byxan

MAVIC SPRINT KNICKER

Pris: 1 050 kr

Detaljer: Mavics egenutvecklade Ergo 3-d-sittkudde gör att man får en utmärkt sittkomfort under långa cykelrundor. De förlängda benen är formsydda för att de ska följa benens rörelser när man cyklar.

Fakta: När det är för kallt för kortbyxor och för varmt för långbyxor kan trekvartstajts vara lösningen. De byxorna har samma bekväma sittkudde som korta cykelbyxor, men i det här fallet gör det värmande materialet att även knäna skyddas, så man undviker att bli stel och kall om temperaturen är låg eller om det blåser kallt.

Rekommenderas för: En bra allroundbyxa som fungerar i alla slags väder och därmed kan användas under en stor del av året. www.mavic.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: