Mand på cykel udenfor en glasbygning, cykelpendling, total
© Andreas Mikkel

Köpguide: Cykelbyxor

Här är 8 bra alternativ som din rumpa garanterat kommer att uppskatta när du trampar iväg.

21 juni 2010

Spinningbyxan

|

Fusion - spinningsbuksen

FUSION MULTISPORT TIGHT

Pris: 599 kr

Detaljer: Tillverkad av ett elastiskt material med bra passform. Byxan är lågt skuren och det fi nns ingen resår som kan irritera i midjan. Bensluten är lagom åtsittande. Inuti sittkudden fi nns ett tunt inlägg som förebygger friktion.

Fakta: Under en varm spinninglektion, då du svettas mycket under cirka en timme, är Fusions tajts ett bra val. Byxan har varken hängslen eller en sittkudde men sitter ändå perfekt.

Rekommenderas för: Det tunna kuddinlägget och de smidiga bensluten gör att byxan passar bra till spinning. Och byxan kan även användas i gymmet efteråt.

### Regnbyxan
Gore - regn og slud

GORE ALP X SHORT

Pris: 1 500 kr

Detaljer: Slitstarkt nylonmaterial med vattentätt och luftigt goretexmembran. Vid överdragsbyxa för mtb-åkare. Blixtlåsfi cka, tejpade sömmar och stretchzoner är några smarta detaljer.

Fakta: Vid överdragsbyxa som kan göra det lerigaste mtb-passet till en angenäm upplevelse. Byxan tar heller inte mycket plats om vädret skiftar och de tas av och viks ihop.

Rekommenderas för: Leriga och tuffa mountainebikespår. En lyckad kombination av en luftig cykelbyxa och inbyggd sittkudde.

Guccibyxan

|

Assos cykelshorts - gucciudgave

ASSOS FI.13-S5

Pris: 2 700 kr

Detaljer: Ergonomiskt sydd med sex paneler. Assos sittkudde är gjord av flera olika skummaterial. Framtill är byxan perforerad för att ge optimal ventilation och baktill är materialet förstärkt med kolfi bertrådar. Elastiska kantband av silikon håller byxbenen på plats på låret.

Fakta: Tekniska cykelbyxor från schweiziska Assos som är kända för att värna om minsta lilla detalj. Passformen är perfekt och materialet är skönt och slitstarkt. Priset är däremot lite väl högt.

Rekommenderas för: Om du vill ha en snygg, funktionell cykelbyxa och ekonomin inte sätter stopp, är Assos ett bra val även för den mest kräsna cyklisten.

### Elitbyxan
Craft - elitebuksen

CRAFT ELITE BIB SHORT

Pris: 1 800 kr

Detaljer: Crafts specialdesignade sittkudde har gelédämpning och benöppningar med silikonresår som förhindrar att byxbenen ska glida upp. Byxan har speciella hängslen som går långt upp på ryggen vilket ger extra bra passform. Byxans sömmar är svetsade i stället för sydda för att det inte ska skava när man cyklar.

Fakta: Korta cykelbyxor av bästa kvalitet till högt pris. Byxan passar bra för den som tillbringar många timmar i sadeln och som vill ha bästa möjliga komfort.

Rekommenderas för: Långa cykelrundor och många timmar i sadeln. Om du planerar att delta i en stor cykeltävling under 2010 kan det vara värt att lägga pengarna på dessa kvalitetsbyxor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: