Produktinfo Vattentät, luftig överdragscykelbyxa av lätt goretex. Blixtlås i benen, förstärkt bakdel, ländryggsficka. Stl S–XXL.

Bra överdragsbyxa

Lätta material och bra detaljer ligger bakom den här smarta regnbyxan för cyklister.

## Gore Path Pants | |

Funktion: Vattentät, luftig och perfekt passform ger ett högt betyg.

Kvalitet: Detaljerna är många och materialet är utmärkt.

Prisvärd: Inte billig. Helt klart en produkt för kräsna cyklister.

Slutsats: Gore Path Pants är en regnbyxa för kräsna cykelpendlare. Funktionen och materialet är utmärkt, och i kombination med ett par cykelskor med eller utan damasker så blir väderskyddet optimalt. Med vanliga skor finns det dock risk att det blir blött om fötterna.

Pris: 1800 kr.

www.gorebikewear.com

Gore Path Pants

Gore-Tex nyaste och lättaste material, Paclite shell, gör det här plagget till en riktig vinnare. För trots att överdragsbyxan är helt vattentät så är den både lätt och luftig, vilket gör att den passar perfekt att cykla i, oavsett väderlek. Materialet är unikt, vilket våra testare också har noterat förut. Men det är detaljerna som gör den här byxan till något alldeles extra.

Bakdelen har t.ex. en förstärkning som gör den extra robust och slitstark, precis där belastningen är som störst. Långa blixtlås i benen är också praktiskt. Dessutom finns det två kardborrband på tvären som förhindrar att byxbenen fladdrar. Resåren vid fotleden är vi dock tveksamma till: med skoöverdrag på så skyddar resåren effektivt mot vatten och slask. Men med vanliga skor på rinner det ned vatten från byxbenen i skorna, eftersom byxkanten smiter åt vid ankeln. Kardborrband hade varit smartare.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: