Produktinfo Elastisk krage, invändig ryggficka, resår i livet. 117 gram.

Bra men dyr

Bra kvalitet behöver inte kosta en förmögenhet. Men i det här fallet är priset lite väl högt. Assos testvinnande cykelväst är dock försedd med flera bra detaljer och smarta lösningar.

## Assos SV. Climaschutz | |

Slutsats: Västen är dyr, men har man råd så är det här den i särklass bästa västen på marknaden just nu.

Pris: 1259 kr.

www.assos.com

Den här västen imponerar redan från första början. Men man måste hålla den i handen för att verkligen känna hur rejäl och bra den är. Om det helgjutna förstahandsintrycket rättfärdigar det höga priset är svårt att bedöma, men faktum är att materialkvalitet och alla smarta detaljer är betydligt bättre än i konkurrenternas plagg.

Ett bra exempel på en praktisk detalj är ryggfickan som är placerad på insidan. Den är lätt att komma åt via två insticksöppningar i ryggen, som samtidigt gör att det är möjligt att komma åt fickorna på cykeltröjan som man har på sig innanför västen. Den detaljen är verkligen genomtänkt.

När det gäller passformen så är den perfekt. Det beror på kombinationen av ett kroppsnära snitt och resåren i livet och i nacken. Resår i nacken har vi inte sett förut, men lösningen fungerar och det mjuka och smidiga materialet känns bekvämt samtidigt som det avlastar trycket från dragkedjan mot halsen.

Eftersom västen både är vindtät och vattenavstötande så passar den bra till många av höstens cykelturer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: