Produktinfo Tjock cykeljacka fodrad med mikrofibermaterialet Prima Loft. Vattenavvisande och vindtätt windstopper-membran. Ergonomiskt snitt. Stl S–XXL.

Bra cykeljacka

Teknisk vintercykeljacka som ser ut som en vanlig dunjacka för vardagsbruk.

Gore Countdown AS Insulated | |

Kvalitet: Utmärkt kvalitet både när det gäller material och konstruktion.

Passform: Rätt åtsittande snitt med mycket bra rörelsefrihet.

Prisvärd: Bra. Funktionaliteten och detaljerna motsvarar priset.

Slutsats: Om man cyklar till och från jobbet och vill ha en funktionell jacka som inte ser alltför proffsig ut, så är den här jackan perfekt. Värmeisoleringen är utmärkt – däremot är jackan inte särskilt luftig. Passform, detaljer och design får höga betyg.

Pris: 2250 kr.

www.gorebikewear.com

Gore Bikewear har gått sin egen väg med vinterjackan Countdown Insulated. Vi har testat den genomtänkta cykeljackan i tuffa vinterförhållanden, och vi är säkra på att de som tar cykeln till jobbet även när det är minusgrader kommer att uppskatta jackan.

Jackan har en cykelspecifik funktion kombinerat med en vardagslik design, som gör att jackan passar bra när man transporterar sig till och från jobbet, utan att man ser ut som en tävlingscyklist för det. Jackan har ett antal smarta detaljer: den är helt vindtät och i hög grad också vattenavvisande. Kragen är hög och åtsittande och ärmsluten elastiska. Ryggen är förlängd och värmer skönt över ryggen när man sitter i cykelställning, ja hela jackans passform är perfekt för cyklister.

Det mjuka fodret värmer även när det är kallt. Minuspoäng ges för det svaga yttermaterialet och de tre små ryggfickorna som kunde ha bytts ut mot två rymliga.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: